Dedeman’da yapılacak Bozkır Gecesi ve Bozkır’da Ay Işığı Filmin Galasında satışının yapılması için, ressam Gülsen SEVEN Hanım Efendiye bir Bozkır Resminin yapılmasını rica etmiştim.
Galaya on gün falan vardı ki Gülsen Hanım’la bir telefon görüşmesi yaptım. Resim atölyesinde arkadaşlarla sizi bekliyoruz gelebilir misiniz? Dedi? Konuyu bilmemekle birlikte hemen gittim. Elinde bulunan Bozkır resminin büyültülmüş haline bakmamı söyledi. Kalemle kare kare bölünmüş resmin üzerine baktım, biraz da yardımcı olunca Atatürk’ün Kocatepe’de ki resmine benzer kalpaklı ve vesikalık gibi bulunan resmini gördüm.
Filmin Galasından sonra ilk işim bu görüntüyü yerinde tespit etmekti. Bana gösterilen resimdeki konumuyla yakınlaştırarak resimler aldım. Bu arada halktan birkaç kişi de ilgi ile izledi. Yeri iki delikli mağaranın kuzey doğusunda 80 derecelik açıda yer alan bu görüntüyü Konya’ya döndükten sonra büyüterek daha iyi izlemek üzere incelemeye aldım. Resim büyüyünce inanmakta zorluk çektiğim başka resimlerle karşılaştım.
Mustafa Kemal Atatürk’ün batıya dönük kaya resminin karşısında Hz. Mevlâna’nın ayakta Atatürk’le sohbet eder şeklini gördüm. İncelemeyi sürdürdüm. Resmi bilgisayar ortamında daha çok büyütünce de Atatürk’le Mevlâna arasında aşağı kısmında bir baş resmi ortaya çıktı. Bu kaya resminde kitaplardan gördüğümüz şekli ile Dedem Korkut’un yüzü olduğunu tespit ettim.
Bu şekli tespit etmek zor olmasa gerekir. Bozkır’ımız temsili bu üç gücün koruması altında olduğunun ruhsal iletisini aldım.
Bozkırımız için hayırlı olsun.
Burhan YILMAZ
Not: Fotoğraflar temsili olarak yapılmıştır.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te Bozkır Haber'e abone olun.