Medeniyetlerin ev sahibi, Selçuklu payitahtı, bütün şehirlerin incisi, Hazret-i Mevlânâ’nın öğretileriyle Türkiye ve dünyadaki gönüllere sevgi ve aşk meltemlerini sunan Konyamız; ne çok özlemişim seni, sensizliğe ne kadar susamışım. Bu hasret ve susamışlığımızı dindirip, 12 ve 13 Haziran 2010 tarihlerinde memleketimiz Konya’da bulunmamızı, yani sıla-i rahim yapmamızı sağlayan Allah’a şükürler olsun.
12 Haziran 2010 Cumartesi günü akşam, Konya’daki bir otelin düğün salonunda yakın aile dostumuz ve yeğenimiz Ali Çetin ile eşi Pınar Hanım’ın düğünlerine davetli olarak Konya’daki düğüne katıldım. Bizim Ali ile eşinin çok güzel, dillere destan bir düğünleri oldu. Gelinimizin Konyalı olması, Ali’nin İstanbul’da ikamet etmesi sebebiyle Konya’da yapılan düğüne sanki bütün Bozkır katılmıştı, tanıdığım herkes oradaydı. Eş, dost, akrabalarımın çoğunu bu düğün vasıtasıyla görme imkânım oldu. Kimler yoktu ki… Burada saymaya kalksam, sayfalar uzar gider. Ama, düğünümüzün temel dinamikleri; Ali’nin babası Hasan Çetin ile Ali’nin annesi Cennet Serpil Saygı, Pınar’ın babası Mevlüt Bey ile annesi Raziye Hanım, Bozkır Folklor Ekibi’nin yaşayan efsanesi, duayeni Mustafa Yaylalı ile üstad Mustafa Yalçınkaya’yı da yazmadan geçemeyeceğim. Bizlere bu mutlu anları yaşatıp, hepimizi bir araya getirerek bir ve beraber olmamız sağlayan, şu dünyanın telaşesinde bizleri “ben”likten “biz”liğe götüren Ali ve Pınar; bir yastıkta kocayıp, oğlunuzla ordu, kızınızla komşu olursunuz inşallah.
Ertesi gün yani 13 Haziran 2010 Pazar günü akşamleyin Konya’daki bir otelin salonunda; Yazar Filiz Kılınçel’in “Bozkır’da Ay Işığı” isimli romanından uyarlanan filmin galasına İstanbul Bozkırlılar Dernek Başkanı Ahmet Ayyıldız’la birlikte katıldım. Konya Bozkırlılar Derneği’nin bir kültür hizmeti olarak hazırlanan ve senaryosunu Yusuf Koç’un yazdığı “Bozkır’da Ay Işığı” filminin galasına; Hemşehrilerimiz Sayın Milletvekilleri Hüsnü Tuna ve Mustafa Kalaycı, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Hisarlık Kasabası Belediye Başkanı Ali Arlı, Çağlayan Belediye Başkanı Ziya Kara, Sarıoğlan Kasabası Belediye Başkanı Hüseyin Uyan, Bozkır Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Atalay, Nuri Odacı, Bozkırlılar Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Ali Ünlü, Bozkır Eski Belediye Başkanı Mehmet Akif Ülker, İstanbul Bozkırlılar Derneği Onursal Başkanı Av. Kayhan Selek, Ankara Bozkırlılar Dernek Başkanı Hasan Basri Yalçınkaya, Alpraf Şirket Temsilcisi Mehmet Bozalp Ova Süt Türkiye Pazarlama Müdürü Durmuş Ali Kandak, Bozkır Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ve çok sayıda davetli topluluğu katıldılar. Organizasyon çok güzeldi, en ince ayrıntıları düşünülmüş, eksik ve aksak yönleri olmayan bir galaya katılmanın mutluluğunu yaşadık. Bu organizasyonda tabii ki; Konya Bozkırlılar Dernek Başkanı Burhan Yılmaz’ın fedakâr gayretlerini, Bozkır’da Ay Işığı filminin oyuncularını ve elbette Bozkır Folklor Ekibi’nin dayanılmaz performansını alkışlamak gerekir.
Bozkır’da Ay Işığı filmi; mutlaka Bozkır’ın tanıtımına olumlu katkılarda bulunacak, Bozkır’ın sesini Konya’da ve Türkiye’de daha çok duyuracak bir eser. Yazar Filiz Kılınçel’in başarısını takdir ve tebrik etmek lazım. Bozkırımızın bu değerini; kırmadan, üzmeden, daima yanında olarak, kendisine moral ve cesaret vererek yeni eserler meydana getirmesi için motive etmeliyiz. Bu filmin Bozkırımıza, Konyamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerken, ülkemiz ve dünya çapında hazırlanacak olan yeni yeni Bozkır filmlerini görebilmeyi temenni ediyorum.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te Bozkır Haber'e abone olun.