Recent Comments

Sağlık Bakanına soru önergesi verdi

MHP Konya Milletvekili hemşehrimiz Mustafa Kalaycı Aile Hekimliği hakkında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a soru önergesi verdi.
MHP Konya Milletvekili hemşehrimiz Mustafa Kalaycı Aile Hekimliği hakkında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a soru önergesi verdi.
Kalaycı verdiği soru önergesini gazetemiz Bozkır Postasına da gönderdi. Milletvekili Kalaycı’nın verdiği soru önergesini aynen yayınlıyoruz. 
Konya’da 14 Haziran 2010 tarihinden itibaren Aile Hekimliği uygulaması başlamıştır. Ancak, 3.500-4.000 nüfusa bir aile hekimi bakacak şekilde yapılan uygulamada, planlamanın iyi yapılmamasının da etkisiyle sorunlar yaşanmakta, vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. 
Sağlık tesislerine sahip birçok beldemiz hekimsiz bırakılmıştır. Bazı köy ve beldelerimizdeki vatandaşlarımız, çok uzak mesafedeki aile hekimine gitmek durumunda kalmıştır. Örneğin, Kadınhanı ilçemize bağlı Örnekköy’ün, 75 km. mesafede Kadınhanı merkezdeki aile hekimliğine bağlı bulunmaktadır. 
Yine, bazı köy ve beldelerimiz, bağlı oldukları ilçeleri yerine başka ilçelerdeki aile hekimliğine bağlanmıştır. Örneğin, Bozkır ilçemize bağlı Harmanpınar beldemiz, aile hekimliği yönünden Ahırlı ilçemize bağlı bulunmaktadır. 
1-Konya’da kaç aile hekimi atanmıştır? Bu aile hekimlerinin merkez, ilçeler, beldeler ve köyler itibariyle dağılımı nasıldır?
2-Özellikle belde ve köylerin bağlı olduğu aile hekimliği için azami bir mesafe belirlenmiş midir? Belirlenmişse kaç km’dir? Kadınhanı ilçemize bağlı Örnekköy’ün 75 km uzaklıktaki aile hekimliğine bağlanmasını doğru buluyor musunuz? Bu durum vatandaşlarımızın hekime ulaşamama, sağlık yardımı alamama sonucunu doğurmayacak mıdır?
3-Belde ve köylere bakacak aile hekimliğinin belirlenmesinde, bağlı oldukları belde veya ilçe neden gözetilmemiştir? Her türlü resmi ve özel işi için kendi ilçesine giden vatandaşı, aile hekimi için bir başka ilçeye göndermek vatandaşa eziyet etmek değil midir? 
4-Konya’nın en büyük yüzölçümüne sahip il olduğu, nüfusun yüzde 75’inin il ve ilçe merkezlerinde toplandığı, yüzde 25 nüfusun ise sayıları 800’ü bulan belde ve köylerde olduğu dikkate alındığında; Aile Hekimi planlamasında belde ve köylerin uzaklıklarının da dikkate alınması ve buralarda aile hekiminin bakacağı kişi sayısının daha az olması gerekmez mi? 
Bu çerçevede, tüm beldelerimizde ve bazı büyük köylerimizde aile hekimliği açılması zaruri değil midir?
 
 
Kaynak:Bozkır Postası Gazetesi
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.