Recent Comments

Kalaycı'dan Odalar ve Borsalar Siyasi Taraf olamaz. Herkes İşini Yapsın

Konya’daki oda ve borsa yöneticileri mesnetsiz ve talihsiz açıklamalar yapmışlardır.
Yandaş oda ve borsa olamaz. Hem referandum sürecinin siyasallaştırıldığını söyleyip, hem de taraf olmaları, böylelikle siyasi tavır almaları ve bu yönde açıklama yapmaları her şeyden önce suçtur. Acaba, 5174 sayılı Kanunun hangi maddesi böyle bir görev ve yetkiyi kendilerine vermektedir.
Odalar ve borsalar, bir dernek veya vakıf değildir. 5174 sayılı Kanuna göre kurulan kamu kurumu niteliğinde birer meslek kuruluşudur. Üyeliklerinde gönüllülük değil zorunluluk vardır. Her siyasi düşünceden olan insanımız işleri nedeniyle bu kuruluşlara zorunlu olarak üye olmaktadır. O nedenle bu meslek kuruluşlarının yöneticileri siyasi açıklama yapamazlar. 
Acaba “Bitaraf olan bertaraf olur” diye tehdit savuran Başbakandan mı korkmuşlardır, bir menfaat ilişkileri mi vardır, siyasi veya ekonomik bir beklenti nedeniyle Başbakanının gözüne girebilme çabası mı vardır? Bu açıklığa kavuşturulmalıdır. 
Ekonomide ciddi sorunlar bulunmaktadır. Esnafımız, tüccarımız alacaklarını tahsil edememekte, borçlarını ödeyememektedir. İcra daireleri dosyalarla dolmuş durumdadır. Konya’da bir yılda 170 bin icra dosyası açılmıştır.
Neden ekonomik sorunları gündeme getirmiyorlar? Başbakanın Nisan ayında açıkladığı esnaf paketi ile ilgili ne yapılmıştır? Neden bunları sormuyorlar?
İş dünyası için geleceğe yönelik planlarını yapabilmeleri, hedeflerini belirleyebilmeleri açısından çok önemli olan, Mayıs ve Haziran aylarında açıklanması zorunlu olduğu halde AKP Hükümetince halen yayınlanmayan Orta Vadeli Program ile Orta Vadeli Mali Plan niye sormuyorlar?
En geç 2010 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülen ve çıkarılacağı konusunda kamuoyunda beklenti oluşturulan Mali Kural Yasasını, AKP Hükümetinin çıkarmaması neden sorulmuyor, bu yasayı çıkarmayarak referandum ve genel seçim sürecinde kamu kaynaklarını siyasi amaçla alabildiğine kullanmak isteğine neden karşı çıkmıyorlar?
AKP tarafından teşvik kapsamındaki 49 il arasında yer verilmeyen Konya, 2004 yılından beri cezalandırılmaktadır. Bu uygulamaya 6 yıldır neden mani olamadılar?
GAP Eylem Planını uygulamaya koyarak 26 milyar lira kaynak ayıran AKP Hükümeti, KOP Eylem Planını halen hazırlayamamış ve gerekli ek kaynağı tahsis etmemiştir.
Konya bölünmüş yollar itibariyle iller arasında 37. sıradadır. Otoyollarda, sivil havaalanında Konya avucunu yalamış, çevre yolu, lojistik köy gibi yatırımları sürekli ertelenmektedir. Konya Teknik Üniversitesinin kurulması da AKP milletvekillerince engellenmiştir.
Konya kamu yatırımları itibariyle iller arasında 14. sıradadır. Kişi başına düşen kamu harcamalarında 54. sırada, kişi başına düşen ihracatta 28. sırada, kişi başına düşen sanayi elektrik tüketiminde 23. sıradadır.
Bu kuruluşlara üye sanayicimiz, iş adamımız, esnaf ve tüccarımız kendilerinden bu konularda ne yaptıklarının, haklarını neden savunmadıklarının hesabını vermelerini beklemektedir.
Oda ve borsa yöneticileri Kanunla kendilerine verilmiş olan görevlerini yapsınlar. Eğer bu arkadaşlar siyaset yapmaya meraklı iseler, resmi görevlerini bıraksınlar, meydana çıksınlar.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa KALAYCI
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.