Önceki gün yani Cumartesi günü saat 14’te TYB Konya Şubesi’nin Mart ayı başlarında başlayan kültürel etkinlikleri ve mutad olarak devam eden organizasyon ile Konya’da yaşayan yazarları okuyucusu ile Kule Site’de buluşturdu.
Oldukça renkli geçen yazar okur buluşmasında eksikliklerde hemen kendini gösteriyordu. Mesela baştan başlayalım… Bu etkinlikten basının haberi vardı, ama ne var ki Konya’yı idare edenlerden ne Kültür Müdürü ne Belediye Başkanları hiç biri ilgi göstermemişti. Bu ne vurdumduymazlıktı böyle…
Bu çok güzel bir organizasyondu, hatta bu gibi etkinliklerin Konya’mızda artık kitap fuarlarına dönüşmesi lazımdı. Hani geçmişinden bahsederken bir kültür şehri Konya, diye övünürüz ya. Hani bu şehrin kültürü sevenleri diye sormazlar mı adama?
Benimle birlikte Duran Çetin, Kazım Öztürk, Nazım Peker, Nuri Şimşekler, Melahat Ürkmez, Nezahat Bekleyiciler, Ömer Lütfi Ersöz, Cemil Paslı, Vehbi Sait Gökrenk ve Zeki Oğuz da okuyucularıyla buluşan yazarlardı.
Ha şunu sorarsanız “kaç kitap satıldı, kaç kişi katıldı organizasyona?” diye o çok önemli değil. Bu tür etkinliklerin Konya’da düzenlenmesi Konya’nın bir zenginliği idi. Katılımcılar çoktu tabi, ama şu gerçeği hiçbir zaman göz ardı edemeyiz Anadolu insanı ne yazık ki okuma özürlü… Okumayı çok sevmeyiz… Kütüphaneler haftasındayız acaba kaç kişi var oralarda?... Kitap okuyan üçü beşi geçmez sayıları, işte bizleri üzen de bu…
Katılımcılar kimdi derseniz başta TYB Konya Şubesi Başkanı Bekir Şahin, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Yazar Senai Demirci, Selçuklu Belediyesi Kültür Müdürü Abdülkadir Gök, AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayları Abdi Parlak, Ahmet Akman, Latif Selvi, MHP Konya Milletvekili Aday Adayı Hikmet Çay renk kattılar.
Latif Selvi ve Hikmet Çay’ın benim nazarımda ayrı bir yerleri var, onu yazmadan geçemeyeceğim. Bunlar benim köylülerim sayılırlar. İkisi ile de dağlarımız bir birine çatar ve bunların aktif çalışkan özü sözü mert oluşlarını da ayrıca takdir ederim her ikisini de parlamentoda görmeyi çok arzu ederim.
Çünkü bunlar ile ananemiz, geleneğimiz dağlılık mayamız, yöremiz yöremize, töremiz töremize uygun komşu köyün insanlarıyız. Bu iki muhterem insanın yazar arkadaşlarımın hepsi ile ayrı ayrı görüşerek kitaplarının hepsinden almaları kültüre verdikleri önemin bir göstergesi idi. Ayrıca ikisinin de bir yöre insanı olarak bizzat hatırımı sormaları nasıl bir Konya efendisi olduklarının işareti idi. Hikmet Bey ile uzun süre MEDAŞ’ta birlikte çalışmamız ise sevgi-saygının tuz biberi idi.
Latif Selvi, İnliceli İlahiyat mezunu bir eğitimci… Ağrı ve Konya’da ilköğretim okulları, ortaokul ve liselerde öğretmenlik yapmış. Sonra sendikacılık yapmış ardından 2004 mensubu olduğu Eğitim Bir Sen’in şube başkanlığına seçilmiş. Aynı zamanda Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlığı yaparken siyaset için bu görevlerini bırakmak zorunda kaldı.Hikmet Çay ise Erenkayalı (Bulumya)… Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümü mezunu… 18 yıl Konyaspor, Konya İdmanyurdu ve Konya Ereğli sporda profesyonel olarak futbol oynadı.
1984 yılından 2008 yılına kadar Konya TEDAŞ'da Kamulaştırma Başmühendisi olarak görev yaptı. Sonra o da sendikalcığa geçti. 27 Ocak 2008 tarihinde Türk Enerji-Sen 3. Olağan Genel Kurulunda Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş olup, Genel Eğitim Sekreterliği görevini yürütmekteyken 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde MHP Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı oldu.
Ben bir hemşerileri olarak her ikisine de siyasi hayatlarında başarılar dilerim. Çünkü ikisi de aktif çalışkan ülke ve Konya sevdalılarıdır. Değişik siyasi partilerden aday olmaları da Konyamız’ın zenginliğidir. Yolları açık olsun derim…
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te Bozkır Haber'e abone olun.