Somatçı Natural Gıda Ürünleri Tesisi, ürettiği yüzde 100 doğal ürünleri ile insanlığa hizmet ediyor.
Somatçı Natural Gıda Ürünleri Tesisi’nde yüzde 100 doğal hedefiyle reçeller, çikolatalar, kurutulmuş meyve ve sebzeler imal ediliyor. İşletme Sahibi Ulaş Tekerkaya, “Ürünlerimizin hiçbirisinde ne kimyasal ne de herhangi bir katkı maddesi kullanmıyoruz. Gaye para değil, insanlığa hizmet” diyor.
Bin 300 haneli bir köyün ortasına inşa edilen ve tamamen doğal olsun anlayışıyla yola çıkan bir tesis Somatçı Natural Gıda Ürünleri. Tesisin İşletme Sahibi Ulaş Tekerkaya, Bozkır’a bağlı Çağlayan kasabasına kurdurduğu tesiste, Konya’nın ilçelerinde öne çıkan ürünleri imal ediyor. “Ürünlerimizin hiçbirisinde ne kimyasal ne de herhangi bir katkı maddesi yok” diyen Tekerkaya, “Ürünün raf ömrünü uzatalım, uzun süre dayansın, kıvamını tutturabilmek için ilave maddeler kullanalım, kesinlikle bunun derdi içerisinde değiliz. İnsanımıza nasıl daha doğal bir ürün ortaya koyarız, bunun çalışması içerisindeyiz” ifadelerini kullanıyor. Çok sayıda reçel çeşidi yaptıklarını kaydeden Tekerkaya, şöyle konuşuyor: “Bozkır has Çıtlık, Dut, Nane, Üzüm, Elma Kakı, Erik Kakı, Yaban Mersini, Dağ Eriği, Pancar, Pelut gibi reçel çeşitlerimiz mevcut ve hepsi de yüzde 100 pancar şekeriyle yapılıyor. Reçel çeşitlerinden bazılarının içerisine su bile koymuyoruz, ürünün kendi suyuyla hazırlıyoruz.” Piyasadaki çok sayıda katkı maddeli ürünlere nispeten adeta doğallığıyla meydan okuyan tesiste, kurutulmuş yiyecekler, meyve ve sebzeler de imal ediliyor. Tekerkaya, “Tesisimizin üretimleri kapsamında Konya iğdesi, Bozkır ve Beyşehir tarhanası, patlıcan ve biber gibi zengin bir çeşitlilik var. Kurutulmuş ürünlerin hepsi dağdan ve tarladan toplanıyor ve güneş vesilesiyle kurutma işlemini yapıp tesisimizde dezenfekte ediyoruz” diye konuşuyor. Tekerkaya, hizmette sınır tanımayıp çikolata imalatına da el atmış. Üstelik çikolata da katkısız. Gundullu çıtır ve çıtır bıtır ismini verdiği çikolataların da oldukça yoğun talep gördüğünü aktaran Tekerkaya, “Çikolatanın içerisinde sadece yaban bitkisi var. Kakao bile yok. Rengini dağ bitkisinden alıyor. Gundullu, çekirdeğinden ayrılmış pişirme yöntemi demektir. Bitki çekirdeğinden damıtarak çikolatayı imal ediyoruz” diyor.
“BAYİLİK VERMEK İSTİYORUZ”
Üretilen ürünlerin sağlığa şu tür faydaları var yerine mevsimine göre üretilen ve tüketilen gıdaların önemli olduğunu anlatan Ulaş Tekerkaya, bu kapsamda imalat yaptıklarını söylüyor. İşleri daha da geliştirip Türkiye genelinde bayilik vermek istediklerini belirten Tekerkaya, “Sözleşmeleri hazırladık. Gelen talep kapsamında il dışına bayilik vermek istiyoruz. Ürünlerimizde hiçbir sıkıntı yok. 46 tane hijyen ve sağlıkla ilgili sertifikamız var. İnsanlarda güven tesis etmek çok önemli. Biz de bunun farkındayız” diyor. Tesislerinde aynı zamanda vatandaşa iş kapısı da açtıklarını söyleyen Tekerkaya, istihdam sayesinde ilçelerden göç vermeyi de engellemek istediklerini anlatıyor. Yüzde 100 doğal ürünler Karatay’daki Somatçı Fihi Ma Fih Restoranı’nda satışa sunulmakla birlikte internet üzerinden de talep edilebiliyor. Lokum.com, yemek sepeti.com, memleketten gelsin.com adlı internet siteleri, doğal ürün arayanların ziyaretini bekliyor.
Karatay’daki Somatçı Fihi Ma Fih Restoranı’nda da ürettikleri doğal ürünleri kullandıklarını belirten Tekerkaya, yemek sonrası müşterilerine kültürden gelen diş kirası niyetine ufak şekerlemeler verdiklerini söyledi. Diş kirasının ne anlama geldiğini anlatan Ulaş Tekerkaya, şu bilgileri veriyor: “Diş kirası bizim kültürümüzden gelen bir adettir. Misafir bir sofrayı şereflendirip yemek yedikten sonra ona diş kirası ikram edilir. ‘Sen lütfedip soframızı şenlendirdin. Dişlerini, ağzını yordun. Bu da size bizim ikramımızdır’ diye sunulur.
Kaynak:Konya Yenigün Mustafa Güney
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te Bozkır Haber'e abone olun.