Başkan Selçuk Öztürk, "Konya Ticaret Odası'nın ismi ve maddi gücüyle kurulan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nda sağlanan yönetim birliğinin ardından; Oda, Vakıf ve Üniversite yönetimlerinin işbirliğiyle Vakfımız hedeflerine uygun faaliyetler yürütmektedir" dedi.
Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı 2016 yılı Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı, KTO Karatay Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, vakfın faaliyetleri ve hedeflerini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasına dünya ve Türkiye'de ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirerek başlayan Başkan Öztürk, "2015-2016 döneminde küresel ekonomi düşük büyüme kapanına girmiştir. Gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ekonomide söz konusu düşük büyüme ortamı belirginleşmektedir. Küresel ticaret ve yatırımlarda gözlenen yavaşlama eğilimi devam etmektedir. Küresel ekonomik görünümde aşağı yönlü riskler baskınlığını korumaktadır. Türkiye böyle bir dönemde 2015 yılında yüzde 4, 2016'ın ilk çeyreğinde ise yüzde 4,8 büyümüştür. Diğer taraftan; uluslararası politikada normalleşen ilişkiler memnuniyet verici şekilde ilerlerken sağlanacak işbirlikleri ile hem terör sorununun çözümüne hem de ekonomimize katkı sağlayacağını düşünmekteydik. Dünya ekonomilerinden pozitif olarak ayrıştığımız, siyasi olarak önemli gelişmeler yaşadığımız böylesi bir dönemde; demokrasi tarihimiz içinde kara bir leke olarak yer alacak, paralel yapı olarak adlandırılan terör örgütü FETÖ tarafından planlanan ve gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe teşebbüsü, hepimizi derinden sarstı. Bugün adına ister FETÖ, ister ise PKK, DAİŞ, DHKPC deyin hepsi birdir ve tek hedefleri devletimizdir. 15 Temmuz'dan sonra Diyarbakır'da, Van'da, Elazığ'da, Gaziantep'te ve son olarak Cizre'de yapılan saldırılar bunun bir göstergesidir. Darbe girişiminin ardından devam eden terör eylemleri sonucunda Türkiye terörle mücadelesini sınırlarımızın ötesine taşıma kararı almıştır. Devletimizin bu konuda aldığı kararı sonuna kadar destekliyoruz. Bugün Türk ordusu Suriye'nin kuzeyinde operasyonlarına devam etmektedir; Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Bugün 'Neden Suriye'deyiz?' diyenlere şu cevabı vermek istiyorum. Ülkesindeki terör tehdidini bertaraf etmek için savaşı Ortadoğu'ya kaydıran ve on binlerce kilometre öteden gelip terörü kaynağında kurutma hedefini koyan ülkeler neden Suriye'de ise biz de terör bataklığını kurutmak için Suriye'deyiz" dedi.
Öztürk, "Bin yıllık Anadolu tarihimizde devletimiz ne zaman sıkıntılı bir süreç geçirse en büyük destek Konya'dan gelmiştir. Çünkü Konya; Ahilik kültürüyle yetişen bir şehirdir. Ahi; sadece işini yapan, üreten, sanatını icra eden kişi değildir. Aynı zamanda yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için malıyla, canıyla, yüreğiyle mücadele eden kişidir. Bu salonda olduğu gibi kardeşlik hukuku ile birbirine bağlı olan Konyalı işadamlarımız esnafımız tüccarımız bir yandan alın teri ile helal kazanma hassasiyeti gösterirken bir yandan da şehri ve ülkesi için yardımlaşmaya ve dayanışmaya önem vermektedir. İşte bu şehrimizde 8 yüzyıllık bir gelenektir. Konyalı işadamlarımız son on dört yılda, şehrimizin ihracatını hızla artırdılar, işsizliği en düşük şehir haline getirdiler. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için tüccar ve sanayicilerimizin fedakârca ve azimle çalışmaları en büyük sermayemizdir. Bu dönemde; Oda olarak öncelikle hedef koyup bu hedef için çok çalışmanın inancına sahibiz. Konya Ticaret Odası olarak hem şehrimizin hem de ülkemizin hedeflerine katkı sağlamak amacıyla; 20 bin üyemizden aldığımız güç ile projelerimize ağırlık verme karalılığı içerisindeyiz. Odamız bünyesinde kurulan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfımız, KTO Karatay Üniversitesi, Yeni Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi ile Konya'ya büyük yatırımlar kazandıracağımız projelerimiz bulunmaktadır. Bu projelerle birlikte Türkiye'nin ilk yerel Dış Ticaret Merkezi gene Türkiye'nin ilk yerel Düşünce Enstitüsü projemizi Konya'ya kazandırmak istiyoruz. Vakıf Yönetimi tarafından ataması yapılan Üniversite Mütevelli Heyeti, Nisan 2014 tarihinden itibaren görevini yürütmektedir. Bu tarihte 2.038 olan öğrenci sayımızı 2016 akademik yılı başlangıcı ile birlikte 6.500'ün üzerine çıkaracağız. Üniversitemiz öğrenci sayısı ile bir yandan şehir ekonomisine katkı sağlarken diğer taraftan da ciddi sayıda istihdam oluşturmaya başlamıştır. Oda olarak en önem verdiğimiz yapımız KTO Eğitim ve Sağlık Vakfıdır. Konya Ticaret Odası'nın ismi ve maddi gücüyle kurulan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nda sağlanan yönetim birliğinin ardından; Oda, Vakıf ve Üniversite yönetimlerinin işbirliğiyle Vakfımız amacına ve hedeflerine uygun faaliyetler yürütmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar geçen 11 yıllık sürede şehrimiz vizyonuna sağladığı katkıları her bir yıl artırarak çalışmalarını sürdüren Vakfımızın şehrimiz ekonomisine en iyi şekilde hizmet etmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken yanımızda hissettiğimiz güç KTO Meclisi ve Vakfımızın Mütevelli Heyeti'dir. Bu güne kadar verdikleri desteği bundan sonra da vereceklerine olan inancımla Vakfımız Mütevelli Heyetine ve Vakıf Yönetimine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından okunan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın Faaliyet Raporu ve Faaliyet Programı ile Bütçesi, Vakıf Mütevelli Heyet üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te Bozkır Haber'e abone olun.