Recent Comments

Kalaycı;Taşeron işçiler ketenpereye mi getirilmek isteniyor?


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Sayın Mustafa KALAYCI'nın, Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 1. Bölümü üzerine yaptığı konuşmada TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği konular ile ilgili basın açıklaması şu şekildedir; 

Vergileri artırmak yerine, vergi reformları gündeme alınmalı


Tasarıda, motorlu taşıtlar vergisinin yüzde 50'ye kadar varan oranlarda artırılması öngörülmektedir. Buna göre motorlu taşıtlar vergisi artış oranı, 31/12/2017 tarihinden önce tescil edilmiş taşıtlarda 1300 cc altındaki araçlar için yüzde 15, üstündeki araçlar için yüzde 25 olarak belirlenmiş, 1/1/2018 tarihinden itibaren tescil edilecek taşıtlarda ise, motor silindir hacminin yanısıra katma değer vergisi matrahı olarak belirlenen taşıt değerine göre kademeli olmak üzere yüzde 15 ila yüzde 50 arasında değişen oranları içermektedir.



Vergileri artırmak, kayıtlı mükelleflere yeni yükler getirmek yerine, ekonominin ihtiyacı olan alanlarda yapısal reformlar hızlı ve kararlı bir şekilde başlatılmalı, vergi reformu hemen gündeme alınmalıdır. Bu çerçevede, herkesin malî gücüne göre vergi ödediği adaletli bir vergi sistemi tesis edilmelidir.

Hükümetin, çalışanlara ve emeklilere de kesenin ağzını açmalı



Çalışanlar üzerinde adaletsiz ve ağır vergi yükü bulunmaktadır. Vergi kesintileri nedeniyle çalışanların aylığı, yıl içinde aydan aya giderek azalmaktadır. Görüyorsunuz, asgari ücretlinin bile vergi dolayısıyla yıl içinde ücreti azalmaktadır.



Çalışanların vergi yükü mutlaka hafifletilmeli, asgari ücret vergi dışı bırakılmalı ve asgari ücret, çalışanlara insanlık onuruna uygun bir yaşayış sağlayabilecek düzeyde olmalıdır. 2017 yılında asgari ücrete yüzde 7,9 oranında zam verilmiştir. Hükümetin ve Merkez Bankasının 2017 yılı enflasyon tahmini yüzde 9,5 ve 9,8'dir. Buna göre asgari ücrete yapılan zam enflasyonun altında kalmaktadır. Çalışanlar enflasyona ezdirilmemeli, enflasyon kayıpları telafi edilmelidir.



Çalışanlar ve emekliler geçim sıkıntısı çekmektedir. Motorlu taşıtlar vergisinde yüzde 50'ye varan artış yapan Hükümet, umarız, çalışanlara ve emeklilere de kesenin ağzını açacaktır. Hiç olmazsa vergi artış ortalaması oranında zam vermelidir.

Üç firmanın alacağının silinmesi vicdanları sızlatıyor.

Geniş kesimlerin vergi yükünü arttıracak ağır vergi düzenlemeleri getirilirken, bazı sektörlere ve iktisadi faaliyet kollarına vergi indirimi, istisnası ve borçlarına örtülü af getirilmektedir. Bir yandan vergilerde yüksek oranda artışa gidilirken, bir yandan da üç firmaya ait, alacağının silinmesini içeren bir düzenleme yapılması, vicdanları sızlatmakta, Tasarının gerekçesi ve ruhuna da aykırılık teşkil etmektedir. Tasarının 2. Maddesi tasarı metninden çıkarılmalıdır.

Taşeron işçiler ketenpereye mi getirilmek isteniyor?

68. Maddede, kamu idarelerince personel çalıştırılmasına dayalı yardımcı işlere ilişkin hizmetler için ihaleye çıkılmadan önce çalıştırılacak personel sayısı ile ücret ve diğer mali ödemelere ilişkin tavanların tespiti için de uygun görüş alınması zorunlu kılınmaktadır. Maddenin yılbaşında yürürlüğe girmesi öngörülmüş olup, yardımcı işlerde taşeron işçisi çalıştırılmasına devam edileceği anlaşılmaktadır.

Ne oluyor? Taşeron işçileri ketenpereye mi getirilmek isteniyor? Ayrıca, buradan soruyorum, taşeron işçilerle ilgili söz vermeyen başbakan ve bakan kaldı mı acaba? Ne olacak şimdi?

Ya söz vermeyecektiniz. Ya da verdiğiniz sözleri tutacaksınız.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 22 Mart 2016 TBMM Grup Toplantısında günkü genel başkan ve Başbakan, aynen şunları söylemiştir. "İster asil iş olsun, ister yardımcı iş olsun dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah. Biz söz verdik mi böyle söz verir, icraat yaptık mı böyle icraat yaparız Allah'ın izniyle. Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacağımız yasa tasarısıyla kamuda hem asil işlerde, hem de yardımcı işlerde sürekli olarak çalışıp emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız."

Söz verirken iyisiniz, coşuyorsunuz, icraata gelince öyle kaçmak yok. Ya söz vermeyecektiniz. Ya da verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Taşeron işçileri oyalamayı artık bırakın. Taşeron işçilerle oyun oynamayı artık bırakın. Sürekli çalışıyoruz diyorsunuz Üç-dört yıldır ne çalışması bu? Konu vergileri artırmaya gelince hiç çalışmıyorsunuz. Yüksek oranlara varan vergileri hemen koyuveriyorsunuz.  Genel Kurulda verilecek önergeyle gerekli düzenlemeyi yapabiliriz. MHP olarak destek ve katkı vermeye hazırız.
Zonguldak'lının kaderiyle oynanmamalı.
Zonguldak için hayati önemi bulunan ve Zonguldak ekonomisinin can damarı olan taşkömürü konusunda, Zonguldak'lının fikri bile sorulmaksızın düzenleme yapılmaktadır.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ruhsatının bölünerek, yeni ruhsat talep etme ve bu ruhsatları ihale etme yetkisi verilmektedir. Ruhsat parçalara bölünüp satılabilecektir. Havza madenciliğinden uzaklaşılması ve ruhsatların parçalanması, öncelikle iş sağlığı ve güvenliği risklerini artıracak, ayrıca rezervlerin yeterince değerlendirilememesine yol açacaktır. 

Konunun ekonomik, sosyal ve teknik boyutları dikkate alınarak, Zonguldak'taki sendika ve diğer sivil toplum kuruluşları ile üniversite, işletmeciler ve Bakanlık bir araya gelerek bütün tarafların görüşleri alınmalı ve bölge gerçekleriyle bağdaşacak, taş kömürü üretimine özel bir düzenleme yapılmalıdır. O nedenle, MHP olarak 51. maddesinin tasarıdan çıkarılmasını istiyoruz. Ben yaptım oldu anlayışıyla, Zonguldaklının kaderiyle oynanmamalıdır.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.