KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİ HİBE PROJELERİNİN BAŞVURULARI BAŞLADI.
Bakanlar Kurulu Kararı gereği 2016-2018 yıllarını kapsayacak şekilde genç çiftçi projelerine 30'ar bin TL hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programına bu yıl da devam ediliyor. 2018 yılı için başvurular 2 Nisan itibari ile TİGEM'e alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek. gencciftci.tarim.gov.tr adresi üzerinden ön başvuru yapılacak. Adayların istenilen belgeleri hazırlayıp, bulundukları ilde ya da ilçede tarım müdürlüklerine evraklarını teslim etmeleri gerekmektedir.
GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Başvuru yapacak olan adayların 18 ile 41 yaş aralığında bulunmaları (41 yaşından gün almamış olmamaları), T.C. vatandaşı olmaları ve ayrıca; okur yazar olmaları isteniyor. Herhangi bir sigortalı işte çalışan veya sigortalı çalışan kişilerin eşi olmamak, ücreti çalışan olmamak ve çalışan kişilerin eşi olmamak gerekiyor. Başvuru tarihinde örgün eğitime devam eden, askerlik görevi yada cezai sorumluluğu devam eden kişiler başvuru yapamıyor. Gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olanlar ve bu kişilerin eşi olmamak da aranan şartlar arasında yer alıyor.
Hayvansal üretime yönelik destek alacaklar için; 15 adet büyükbaş veya 50 adet küçükbaştan fazla hayvan sahibi olmamak. Arı yetiştiriciliği ile ilgili projeye başvuru yapacaklar için 50 adetten fazla arılı kovan sahibi olmamak. Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri projesi için ise 50 adet arılı kovan sahibi ve TAB'a üyesi olmak. Daha önce hibeden faydalanmış, hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandığı halde sözleşmeyi imzalamamış, hibe sözleşmesi iptal edilmiş olmamak başvuruda istenen şartlar arasında yer alıyor.
GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ BAŞVURU KONULARI NELER?
a) Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında;
1) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği,
2) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği,
3) Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi,
4) Arı sütü, ana arı, polen ve benzeri arı ürünleri üretimi,
5) İpekböceği yetiştiriciliği ve tesis yapımı,
6) Serbest sistem yumurta tavuğu yetiştiriciliği ve tesis yapımı,
b) Bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında;
1) Kapama meyve bahçesi tesisi,
2) Fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği,
3) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,
4) Çok yıllık yem bitkisi yetiştiriciliği,
5) Kültür mantarı üretimi ve tesis yapımı,
c) Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri kapsamında;
1) Çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi,
2) Coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim,
konularını kapsar.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te Bozkır Haber'e abone olun.