MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Sayın Mustafa KALAYCI, TBMM Genel Kurulda işsizlik sigortası ile ilgili Kanun Teklifinin tümü üzerine yaptığı konuşmada "sosyal medya, iş güvenliği uzmanları, maden ocakları çalışanları, KYK borçları ve çiftçilerin kredi borçları"nı gündeme getirmiştir.
Sosyal medya konusundaki Kanun Teklifi hızla görüşülüp yasalaşmalı.
Bilim ve teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte günümüzde internet yaygın bir şekilde kullanılır hale gelmiştir. Akıllı telefon ve sosyal medya, iletişim alanında hayatı kökten değiştiren gelişmeler olmuştur. Bilgiye hızla ulaşımı sağlayan ve hayatı kolaylaştıran bu gelişmelerin çok önemli yararları yanında, insanlığa çok büyük zararları ve tehdit oluşturan olumsuzlukları bulunmaktadır.
Sosyal medya karanlık bir kuyuya, izan ve insaf tanımayan mayınlı bir platforma dönüşmüştür. Sosyal medya iftira sahnesi, ihanet ve isnat mecrası olmuş çıkmıştır.
Başta İngiltere, Almanya, Fransa olmak üzere birçok ülke; kendi kanunlarına aykırılık taşıyan içeriklerin kaldırılmasından sosyal medya platformlarını sorumlu tutan, şiddet içeren, terör bağlantılı, siber zorbalık ve çocuk istismarı gibi kategorilere girebilecek içeriklerin hızlı bir şekilde kaldırılmasını ve gerekli adımların atılmaması halinde cezai yaptırım öngören yasal düzenlemeler yapmıştır ve yapmaktadır.
Ülkemizde de, sosyal medya konusunda kapsamlı bir yasal düzenlemeye acilen ihtiyaç bulunmakta olup, geç bile kalınmıştır.
MHP ve Ak Parti milletvekilleri tarafından verilen "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" kısa sürede yasalaşmalıdır.
Bu düzenlemenin ifade özgürlüğünü ortadan kaldıracağı iddiaları asla doğru değildir. Kişilik haklarının ihlali, iftira, hakaret, küfür ve taciz etmek ifade özgürlüğü olamaz. İnsan şeref ve haysiyetine, milli ve manevi değerlere saldırmak özgürlük sayılamaz. Çocuk istismarı, siber zorbalık ve ahlaksızlık yapmak ifade özgürlüğü olamaz.
Sosyal medyaya ilişkin teklif edilen düzenleme, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yanısıra insani, milli ve manevi değerlerimizi internet yoluyla işlenen suçlardan korumayı amaçlamakta, buna yönelik yeni kurallar koymaktadır.
İş güvenliği uzmanlarının sorunlarının çözülmesi sağlanmalı.
Kamuya ait işyerleri ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirilmesine ilişkin 1 Temmuz 2020'de yürürlüğe giren hükmün, 31 Aralık 2023 tarihine kadar yürürlüğünün ötelenmesi düzenlenmektedir.
Uygulama kabiliyeti olmadığı anlaşılan iş güvenliği uzmanı çalıştırma ile ilgili hükmün yürürlüğe girme süresinin 3,5 yıl daha uzatılması yerine, bu konuya köklü çözüm getirecek ve hemen uygulamaya konulacak bir düzenleme yapılması uygun olacaktır.
Ayrıca, iş güvenliği uzmanları daha sağlam bir hukuki statüye kavuşturulmalı, işsiz kalma kaygıları giderilmeli, ücretleri ve çalışma süreleri ile ilgili sorunları çözülmelidir.
Maden ocaklarında çalışan işçilerin tazminatları konusuna çözüm getirilmeli.
Manisa Soma'da rödovans sözleşmeleri kapsamında yer alan Işıklar, Atabacası ve Geventepe ocaklarında çalışan işçilerin kıdem tazminatlarının TKİ tarafından ödenmesi öngörülmektedir.
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekilimiz ve Manisa Milletvekilimiz Sayın Erkan Akçay'ın sürekli gündeme getirdiği ve Parti olarak yakından takip ettiğimiz bu konuda, yaşanan bir mağduriyetin giderilmesi memnuniyet vericidir.
Gerek Soma ve Ermenek ilçelerimizde gerekse başka yerlerde rödovans sözleşmeleri kapsamında yer alan diğer ocaklarda çalışan işçilerin tazminatları konusuna da mutlaka bir çözüm getirilmeli, işçilerimizin mağduriyeti giderilerek haklarını alabilmeleri sağlanmalıdır.
Çiftçimizin tarımsal kredi borçları uygun şartlarda yapılandırılmalı.
Esnaf ve sanatkarların kredi kefalet kooperatifine olan ve 30 Haziran 2020 tarihinden önce takibe intikal eden kredi borçları yeniden yapılandırılmaktadır. Böylelikle yaklaşık 220 bin esnaf ve sanatkarın gecikmiş 2 milyar liraya ulaşan borcunda iyileştirme sağlanacak ve yaklaşık 322 milyon lira gecikme faizi silinecektir.
Çiftçimizin tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan tarımsal kredi borçları da uygun şartlarda yapılandırılmalıdır.
KYK kredi borçlarının yapılandırılmasına yönelik bir düzenleme yapılmalı.
KYK kredi borçları konusunda da yapılandırma ve faizlerinin silinmesi yönünde yoğun talep bulunmaktadır. İş bulmakta güçlük çeken gençlerimizin bu talebine yönelik bir düzenleme de yapılmalıdır.
Türkiye, salgın sürecini dünyanın gıpta edeceği bir şekilde yönetmiştir.
Türkiye, salgınla mücadelede ihtiyaç duyulan her girişimi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağladığı imkanlarla akıl, sabır ve soğukkanlılıkla tereddütsüz ifa etmiş, salgın sürecini dünyanın gıpta edeceği bir şekilde yönetmiştir. Böylesi bir felaket karşısında seri ve etkili kararlar alınarak kaosa ve karmaşaya asla müsaade edilmemiştir.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Devlet yönetiminde daha isabetli, uyumlu, hızlı ve etkin karar alma ve uygulama imkan ve mekanizmaları devreye girmiştir. Türkiye'nin maruz kaldığı her türlü saldırı, dayatma tehlike ve tehditlere karşı daha güçlü karşılık verebilmesi mümkün hale gelmiştir.
İnanıyoruz ki, Türk milleti Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin güçlü yönetim yapısıyla millî birlik ve dayanışma ruhu içinde, kök değerlerimiz esasında kadim ve kutlu yürüyüşünü devam ettirecektir. Aziz milletimizin iradesiyle kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemiyle, "Lider Ülke Türkiye" vizyonumuz gerçekleşecektir. Bunu da Cumhur İttifakı ile mutlaka başaracaktır.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te Bozkır Haber'e abone olun.