Selçuk Üniversitesi (SÜ) Bozkır Meslek Yüksekokulu tarafından, "28 Şubat'ın Toplumsal Etkileri" paneli düzenlendi. Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz ile 28 Şubat dönemi mağdurlarından Deniz Çiçek, tanıklıklarını anlattılar.
28 ŞUBAT KARANLIK BİR SÜREÇTİ
Bozkır Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Bozkır MYO Müdürü Öğr. Gör. Emin Emre Öztürk yaptı. 28 Şubat sürecini, Türkiye demokrasisinin kara lekesi olarak tanımlayan Öztürk, darbelerin topluma ve ülkeye büyük zararlar verdiğini söyledi. Öztürk, "Türkiye'nin yaşadığı karanlık 28 Şubat sürecinde yaşananları asla unutturmamamız gerekiyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminde halkımızın darbeler konusunda hassasiyetini bir kez daha görmüş olduk. Devlet ve millet el ele vererek, ülkeyi darbeye karşı korumuştur. Allah bir daha ülkemize ve milletimize 28 Şubat gibi karanlık süreçleri ve 15 Temmuz gibi hain darbe girişimleri yaşatmasın."dedi.
İNSANLAR İNANÇLARI NEDENİYLE HAKSIZLIK YAŞADI
Açılış konuşmasından sonra Öğr. Gör. Özlem Kara Yıldırım moderatörlüğünde "28 Şubat'ın Toplumsal Etkileri" paneli gerçekleştirildi. Panelde ilk olarak konuşan ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kanmaz, birçok insanın inancı nedeniyle 28 Şubat'ta ordudan ihraç edildiğine işaret etti. Konuşmasına Türkiye'de yaşanan darbeleri özetleyerek başlayan Kanmaz, "Ülkemiz ne zaman kendi içindeki sorunları çözerek, etrafına bakmaya başlasa, ne zaman kafamızı kaldırıp etrafımıza bakmaya başlasak, darbe yapılmıştır. 28 Şubat; Toplumun her kesiminde bir şekilde acı çektiği, neredeyse hayatına ve psikolojisine kazıdığı bir dönemidir. Bu dönemde insanlar, inançları nedeniyle zulme ve haksızlıklara maruz kalmışlardır."ifadelerini kullandı.
SADECE İNANCIMI YAŞAMAK İSTİYORDUM
28 Şubat sürecinde sınıf öğretmenliği öğrencisi olan Deniz Çiçek ise öğrencilerin ve kadınların bu dönemde yaşadığı haksızlıkları anlattı. Başörtülü bir öğrenci olduğu için ikna odaları ve okulundan atılma gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını anlatan Çiçek, "Bize siz tarikatçısınız, irticacısınız deniliyordu. Ancak o dönem tarikatın, irticanın ne anlama bile geldiğini doğru düzgün bilmiyordum. Ben sadece inancını yaşamaya çalışan ve okulunu okumaya çalışan bir insandım. Ancak yaşanan süreçte, ölüm tehditleri de dahil çok fazla sorunla karşı karşıya kaldık. Bir daha benzeri durumlar yaşamamak için toplum olarak birlik olmamız ve birbirimizin sorunlarına, inançlarına ve fikirlerine daha duyarlı olmamız gerekiyor."diye konuştu.
28 ŞUBAT SERGİSİ AÇILDI: Konuşların ardından Bozkır MYO'da "28 Şubat Unutulmasın" fotoğraf sergisi açıldı. 28 Şubat döneminde gazetelere yansıyan haberlerin yer aldığı sergi, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te Bozkır Haber'e abone olun.