Recent Comments

Domatesin Çekirdeği Kırmızı! Kırmızı!...(Merhum Ali Rıza Tarhan Abimize)

Bozkır Endüstri Meslek Lisesi yıllarıydı. Bozkır Gençlerbirliği'nin maçını izliyoruz, seyirciler hep bir ağızdan: "Domatesin çekirdeği kırmızı! kırmızı! Ali Rıza sahaların yıldızı! yıldızı!" diye bağırıyorlarfı. Yanımdaki arkadaşlara; "Ali Rıza'da kim?" diye sordum. 9 forma numaralı iri cüsseli, toplara uzaktan sert ve isabetli vuran tank gibi bir oyuncuyu gösterdiler. Maçta ikide gol attı ve oynadığı futbollada tüm övgüleri haketti. Maç sonu Ali Rıza abiyi yanımıza çağırıp çoşku içinde galibiyeti kutladık.

O güne kadar futbolda tek idolüm Fenerbahçeli Selçuk Yula idi. O yılların Türkiye gol kıralı ve tuttuğum takımın yıldızıydı. Sırf ona benzemek için saçlarımı uzatıp lüle lüle yaptığımı hatırlıyorum. Artık bir de Ali Rıza abimiz vardı. Onun yeri çok farklıydı çünkü O bizden biriydi.

Bir yıl sonra yapılan kaymakamlık kupasında bizim Çat'ın takımı ÇATKO'da forma giydi ve Çatko turnuvada ikinci oldu. Çat'ta çoluk, çocuk herkesin gönlünü kazandı. Öyle ki sokakta güzel bir gol atan çocuk Ali Rıza! diye sevin narası atar oldu. 
...

Aradan yıllar geçti... Bozkır Atatürk İlköğretim Okulu'na Beden Eğitimi öğretmeni olarak çalışmaya başladım ve Hisarlıklı rahmetli Berduş dayının evinde oturuyorum. Soguktan apartmanın tüm su saatleri donmuş bazıları su kaçırıyordu. Vanalarını kapatıp doğru belediyeye gittim. Konu ile ilgili birime vardım karşımda Ali Rıza abi durumu izah ettim. "Bir aylık muammen bedelden ceza ödeyeceksin" dedi. "Daha su saati bir kaç gün once okunmuş bir gün de bir aylık su mu harcadık" dediysem de encümen kararı dedi. Bende "Bakın Ali Rıza bey ben Bozkır'da beden eğitimi öğretmeniyim ve hayatım boyu iki futbolcuyu sevdim. Birincisi Fenerbahçeli Selçuk dedikten sonra biraz bekledim ee diğeri diye sorunca ikincisi de Bozkır Gençlerbirliği'nden Ali Rıza Tarhan dedim. Hemen gulerek ayağa kalktı "sen Çatlı mısin otur çay kahve ne içersin" derken o arada bizim saatler halloldu. Arasıra çay boyunda birlikte maç seyredip kritik falan yaptık.

Konya'ya tayin olduktan sonra Bozkır Gençlerbirliği'nde Antrenörlük yaptı. Hatta Atatürk İlköğretim Okulu'ndan öğrencim Arif'i profesyonel futbolcu olarak spora kazandırdı. Velhasıl Ali Rıza abi her pozisyonda Bozkır' a hizmet vermiş yerli bir yıldızımız ve değerimizdir. Şimdi Bozkır'da yaşıyor ve torunlarıyla emekliliğini tadın çıkarıyor. Bozkır Gücü atkısını yaptırınca telefon ile arayıp çocukluk yıllarımızı yıldizi ile bir fotoğraf çekinmek isteriz dedim. Hemen geldi. 

Bozkır Gücü Spor Kulübü başkanı olarak Bozkır'a hizmeti dokunmuş bir değerimizi genç nesillere sunmanın hazzı ile Ali Rıza Tarhan'a abimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Muammer Tunahan
Beden Eğitimi Öğretmeni
Kulüp Başkanı

Bozkır Gücü Spor Kulübü
"S E V G İ N İ N G Ü C Ü"
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.