Recent Comments

Konya'da yeni yapılan Camiye Bozkırlı Varol Hocanın ismi verildi.


Konya OSB öncülüğünde yapılan camiye geçtiğimiz yıl vefat eden Hafız Hasan Hüseyin Varol'un ismi verildi. Aynı anda 4 bin kişinin ibadet edebileceği caminin açılışı bugün cuma namazıyla birlikte gerçekleştirildi.
Konyalılar hocasına vefasını gösterdi

Geçtiğimiz yıl vefat eden Konya'nın manevi mimarlarından, Kur'an âlimi Hafız Hasan Hüseyin Varol adının verildiği cami dualarla açıldı.

Açılışa Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve vatandaşlar katıldı.

AYNI ANDA 4 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLİYOR

750 fabrikanın üretim yaptığı ve 65 bin kişinin istihdam edildiği Konya Organize Sanayi Bölgesi 5. Kısım Genişleme Bölgesi'ne yapılan ve aynı anda 4 bin kişinin ibadet edebileceği caminin açılışı cuma namazıyla birlikte dualarla gerçekleştirildi.

Camiye 2023 yılında vefat eden Konya'nın manevi mimarlarından "Hasan Hüseyin Varol" hocanın ismi verildi.

Hafız Hasan Hüseyin Varol Camii'nin beratı İl Müftüsü Ali Öge tarafından, Konya OSB Başkanı Memiş Kütükcü'ye takdim edildi.

Konya'nın merhum ilim insanlarından Hasan Hüseyin Varol'un adının yaşatılması vatandaşlardan da takdir topladı.

HAFIZ HASAN HÜSEYİN VAROL HOCA KİMDİR?

Konya'mızın tanınmış simalarından Kur'an muallimi Hafız Hasan Hüseyin Varol, 1934 yılında Konya'nın Bozkır ilçesinin Kızılçakır köyünde dünyaya geldi, çocukluk yılları bu köyde geçti.

Küçük yaşlardaki gayreti ve Kur'an okuma hususundaki kabiliyeti köy hocaları tarafından tespit edildi, daha iyi bir eğitim alması için Konya'ya gitmesi tavsiye edildi.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.