Recent Comments

Akören ve Güneysınır'da Sağlık Hizmetleri İncelendi


Konya'da ilçe değerlendirme programlarına devam eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve beraberindeki hizmet başkanları Akören ve Güneysınır'da incelemelerde bulundular.

Yapımı kısa süre önce tamamlanarak hizmet sunmaya başlayan, Akören Toplum Sağlığı Merkezi, Akören Devlet Hastanesi, 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve aile sağlığı merkezinin bir arada bulunduğu sağlık tesisi değerlendirmesi ile Akören programına başlayan Prof. Dr. Koç, Akören Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve Hastane Başhekimi Dr. Mehmet Sarı'dan ilçede sunulan sağlık hizmetlerinin son durumu hakkında detaylı bilgiler aldı.

Akören Devlet Hastanesi'nde tüm ihtiyaçların düşünülerek planlama yapıldığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, "İnşaat aşaması ve öncesinde de sık aralıklarla incelemelerde bulunduğumuz sağlık tesisimizin tamamlanarak modern şartlarda vatandaşlarımıza hizmet sunduğunu görmek bizleri son derece memnun etmektedir. Yeni binamızda sağlık çalışanlarımızın çok daha uygun koşullarda çalışması ve sağlık hizmeti çeşitliliğinin artmış olması hasta memnuniyetini de artırmaktadır" dedi. Aile sağlığı merkezlerinde verilen 1. basamak sağlık hizmetlerinin öneminin altını çizen Prof. Dr. Koç, kanser taramaları ve aşılama programlarının ülkemiz geleceği adına son derece önemli olduğunu ifade etti.

Akören incelemelerinin ardından Güneysınır ilçesine geçen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları, Güneysınır Devlet Hastanesi'nde de çalışanlarla bir araya geldiler. Güneysınır Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Karabulut'dan hastanede sunulan sağlık hizmetlerinin güncel durumu hakkında bilgi alan Prof. Dr. Koç, hastanede görev yapan sağlık çalışanları ile de istişarelerde bulundu. Prof. Dr. Koç, hastanede sunulan sağlık hizmeti kalitesinin her geçen gün artmaya devam ettiğini görmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

İlçe devlet hastanelerinin verimli çalışabilmesi ve rolüne uygun bir şekilde sağlık hizmeti sunabilmesi adına önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Koç, "Sağlık tesislerimize küçük büyük, uzak yakın demeden ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İlçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın il merkezine ya da yakınında bulunan büyük ilçelere gereksiz yere gitmesinin engellenmesi sağlık müdürlüğü olarak üzerinde önemle durduğumuz bir konudur. Bunun için gerekli desteği uzman, yardımcı sağlık personeli ve fiziki şartlar anlamında yerine getirmeye çalışıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.