Recent Comments

Bozkır Sarıot Yaylasında iki gün arayla yangın çıktı.


Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Dereköy mahallesi yaylası olan Sarıot yaylasında iki günde aynı bölgede orman yangını çıktı.
Dereköy Sarıot Yaylası ve Karacahisar Yaylası arasında yer alan Özlü yurdunda bir gün önce başlayan yangın ekipler tarafından söndürüldükten sonra bir gün sonra aynı bölgede tekrar yangın çıktı.

15 hektar üzeri alanın zarar gördüğü tahmin edilen yangında maki bitki örtüsünden gevenler ve bodur ağaçlar yandı.

Bozkır Orman İşletme Şefliği, Bozkır İtfaiye Şefliği ve Bozkır Jandarma Komutanlığı ekipleri ortaklaşa yürüttükleri çalışma ile yangını kontrol altına aldı. Yanan alanlarda soğutma işlemi devam ediliyor.

Yangının çıkmasıyla ilgili incelemeler devam ediyor.


Olayla ilgili bilgi paylaşımında ise ;

Konya İli, Bozkır İlçesi, Karacahisar Yaylasında 08.08.2024 günü saat:13:28 sıralarında dağlık/taşlık alanda sebebi bilinmeyen nedenlerden dolayı örtü yangını meydana gelmiştir. Bölgeye ilk müdahalenin itfaiye, Jandarma, Orman ekipleri tarafından yapıldığı arazinin sarp/kayalık olması nedeniyle kuvvetin yetersiz kalması ve yangının büyümesiyle müdahale için ek takviye kuvvet istenilmiştir. Müteakiben Konya İli, Seydişehir/Hadim İlçeleri Orman işletme müdürlüklerinden 5, Arazöz, 1, ilk müdahale aracı, 4, pikap araç ile Bozkır itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğünden 2 yangına müdahale aracı, 1 su tankeri ile toplam 12 araç ile çevre mahallelerden gelen vatandaşların yardımı ile yangına müdahale edilerek yangın saat.17:00 sıralarında tamamen kontrol altına alınmıştır. Yangın esnasında çifte afet yaşandı. bir yandan orman yangını afeti , bir taraftanda da yangın esnasında çıkan hortum afeti fotograflara bu şekilde yansıdı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.