Recent Comments

Bozkır'da ki̇ tarihi̇ Osmanlı Köprüsünün vitrin çalışmasının yapılması gerekiyor.


Bozkır İlçe merkezinde bulunan Tarihi Köprünün restorasyon çalışması sonrasında Bozkır BOZDER derneğimiz tarafından başvuruları yapılarak Dereköy mahallesindeki Tarihi köprünün restorasyon çalışması Karayolları 3.Bölge Müdürlüğü tarafından 2019 yılında gerçekleştirildi.  

Dereköy mahallesinde görsel ve mimarisiyle ilgi çekici olan köprü yan tarafında bulunan aktif araç köprüsünden dolayı görünür değil. Köprü yenilendi ve görsel olarak restorasyon çalışması yapıldı ancak köprü hizmete girdikten sonraki süreçte köprünün ziyaretçilerin dikkatini çekeceği görsel çevre düzenlemesi yapılmadı.  

Konya Büyükşehir Belediyemizden bu alanda bir oyun parkı ve insanların köprünün iki alanında oturabilecekleri kamelyalar ve piknik yapabilecekleri alanlar istiyoruz. Malumdur ki bu bölgeden Aygırdibi mesire alanına onlarca kişi gidiyor ve mekânın doluluğundan dolayı dönenler oluyor. Bu alanda yapılacak düzenlemeler hem bölge halkına hemde ilçemizin doğal güzelliklerini görmek için gelen misafirlerin yoğun şekilde kullanımına hizmet edecektir.  

Özellikle köprünün üst kısmında yer alan bahçe alanını insanlar piknik yapımı için kullanmakta iken burada yapılan bir hafriyat çalışması sonrasında burası kullanılamaz hale geldi.  

Mekânın doğal yapısı çok güzel bir piknik alanı ve ziyaretçi çekim merkezi olmasına uygundur;

1 - Tarihi köprüden boğaz boyunca yukarı doğru düz eğimde bulunan dere ve çevresindeki ağaçlık alanlar görsel güzellik oluşturmaktadır.  

2 – Tarihi Köprü restorasyon çalışması sonrası 3 kemeriyle çok hoş görsel güzellik oluşturmaktadır.

3 - Köprünün alt kısmında yer alan kaynak su çeşmesi vatandaşların girişimiyle Ardıç ağacıyla otantik bir hale getirilmiştir.  

4 – Yolun sağ kısmında yer alan kavaklık alanda yapılacak toprak tesviyesi ve oturma alanlarıyla insanlar gölgede su sesiyle pikniklerini yapabilecektir.  

5- Kavaklık alan karşısında bulunan tarihi ve âtıl su çarkı ayağa kaldırılarak suyun gücüyle dönen çark ziyaretçilerin ilgisini çekecektir.  

Yukarıda belirtilen sebepler düşünüldüğünde alan potansiyel bir piknik alanıdır.  

Mekân doğal bir şekilde ziyaretçi çekecek bir potansiyelde olup Konya Büyükşehir Belediyemizin bu alanda düzenleme yapıp ilçeye ve mahalleye katma değer katacağına inanıyoruz.

Konya Büyükşehir Belediyesi Açık Kapı adresinden oluşturduğumuz talep doğrultusunda talebimiz Talebiniz 639854 takip numarası ile alınmıştır.

Restorasyon çalışması sırasında yapılan haber ve video : https://www.siristat.com/2019/08/derekoy-yukar-kemer-koprusu-restore.html

Köprü etrafına yapılmasını talep ettiğimiz haber ve video : https://www.siristat.com/2024/08/bozkrda-ki-tarihi-osmanl-koprusunun.html
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.