Recent Comments

CHP Konya Milletvekili Bektaş: “Ekonomik Krizin Yükü Vatandaşa Yüklenmemeli”


CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde vatandaşlarla buluşarak, ekonomik krizin yükünün vatandaşa yüklendiğini belirtti. Bektaş, iktidarın tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunları çözmek yerine çiftçilerin zarar etmesine neden olduğunu vurguladı.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, iktidarın ekonomik krizin yükünü vatandaşa yüklemesini eleştirdi. İl Başkanı Bekir Yaman, İl yönetim kurulu üyeleri, Ahırlı İlçe Başkanı Talip Akgül ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ahırlı ilçesinde vatandaşlarla buluşan Bektaş, vatandaşların sorunlarını dinledi.

"Tarım ve Hayvancılıkla Geçimini Sağlayan Vatandaşlar Zor Durumda"

Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde vatandaşlarla buluşan Bektaş, meclis çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Yoğun bir meclis çalışmalarının ardından vatandaşlarımızla bir araya gelmek için sizleri ziyarete geldik. Ahırlı ve Bozkır ilçemizdeki vatandaşlarımız tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Çiftçilerimizin ürünlerini değerince satamadığı için tarlada kaldığını gördük. Bu durum kabul edilir bir durum değildir. İktidar, çiftçilerimizin ürününü değerince satmasını sağlamalıdır," dedi.

"Buğday ve Arpa Taban Fiyatı Üretim Maliyetini Karşılamıyor"

Bektaş, açıklanan buğday ve arpa taban fiyatlarının üretim maliyetini karşılamadığını belirterek, "Çiftçilerimizin zarar etmesine neden oldu. Diğer taraftan buğday ithalatıyla da yerli üreticimizin ürünlerini yeterince almayan iktidar, çiftçilerimizi desteklemek yerine başka ülkelerin çiftçilerini destekliyor. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçerek, üreticilerimizi her anlamda desteklemeli ve ayakta kalmalarını sağlamalıdır," şeklinde konuştu.

"Ekonomik Krizin Yükü Vatandaşa Yükleniyor"

Bektaş, ekonomik krizin yükünün vatandaşa yüklendiğini vurgulayarak, "Ülkemiz derin bir ekonomik krizle karşı karşıya. Uyguladığı ekonomi politikasını düzeltmeyen iktidar, ülke olarak yaşadığımız bu ekonomik krizin yükünü vatandaşlara yüklüyor. Eskiden Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) vardı ve sağlıklı çalışıyordu, ama şimdi yok. DPT, Türkiye'yi sektör sektör yapılandırırken geleceğe yönelik çalışmalar yapardı. Maalesef yok edildi ve bir başıboşluk oluştu. Bu düzenle bu ülke gitmez. Hiçbir devlet aklı ve kurumu kalmamıştır. Tasarruf tedbirleri uygulayan iktidar, ekonomiyi düzelteceğini düşünüyor, ama devlette 125 bin araç var. Peki, tasarruf nerede? Devlette tasarruf yerine tasarrufu vatandaştan bekliyorlar. Geçinmekte zorlanan vatandaşımız bu yükün altında eziliyor. Buradan iktidarı uyarıyoruz; bir an önce vatandaşımızı rahatlatacak ekonomik adımlar atılmalıdır," diye konuştu.

"Büyük Bir Yanlış İçindeler"

Bektaş, ekonomik krizin yükünü vatandaşa yükleyen iktidarın büyük bir yanlış içinde olduğunu belirtti.

Kaynak: ahbmedya
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.