Recent Comments

MasterChef programında Bozkır detayı! Tescilli ürünü adından söz ettiriyor


Yeni Konya Gazetesinin internet sitesinin haberine göre, MasterChef programında Konya Bozkır detayı ekranlara geldi. Tescilli Bozkır ürünü adından söz ettirdi.

Haber sitesinde yer alan habere göre;
TV8 ekranlarında seyirciyle buluşan MasterChef 2024'ün son bölümünde Konya detayı yaşandı. Coğrafi işaret tescil belgesi almış Bozkır Tahini tanıtılarak ana maddesi tahin olacak tatlı veya yemek üretmeleri istendi.

MasterChef 2024'te tahin şovu yaşandı. MasterChef 2024'ün 2 Ağustos 2024 akşamı yayınlanan son bölümünde, ana kadroya girecek 20. yarışmacının belirlenmesi amacıyla yapılan ilk mücadele yaratıcılıkta oldu. Yarışmacılara, ana maddesi tahin olacak tatlı veya yemek üretmeleri istendi.

Programda yarışan yarışmacılara şefler klasik tahin ve Konya Bozkır Tahini verdi. Konya Bozkır Tahininin özelliklerini ve yapılışını tarif eden şefler, yarışmacılara, ana maddesi tahin olacak tatlı veya yemek üretmeleri istendi.

Konya'nın Bozkır ilçesinde üretilen tahin Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Torosların eteklerinde üretiliyor

Konya'da Torosların eteklerinde susamın taş değirmenlerde üretilen tahin geleneksel yöntemlerle odun ateşinde kavruluyor. Anadolu'daki tarlalardan bin bir emekle hasadı yapılan susam taneleri kazanlarda yıkandıktan sonra ateşle özel bir yolculuğa çıkıyor.

Taş değirmenlerde ögütülüyor

Geleneksel Coğrafi İşaretli Bozkır Tahini Türkiye'de en sevilen ürün olarak öne çıkıyor. Bu lezzete ulaşmak için, 6 saat boyunca fırınlarda kavrulan susamlar elekten geçtikten sonra taş değirmenlerde öğütülmeye bırakılıyor.

Yeni Konya  - Sibel Elmas
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.