Recent Comments

Bozkır Otogar, İtfaiye Binası inşaatının ilk üstlenici ortada yok.


Bozkır Otogar ve İtfaiye Binası yapımını üstlenen ilk yüklenici binayı yapmadan bırakmıştı ve yeniden ihale edilip yeni yüklenici tarafından binalar hızlı bir şekilde yapılıp hizmete sunuldu. 

Konya Büyükşehir Belediyesi de uğradığı zarar dolayısıyla ilk yükleniciyi uğradığı zarardan dolayı 50 bin₺ dava etmiş ancak mahkeme tarafından yapılan ilan metnine göre firmaya ulaşılamamış. Haberlerimizde dediğimiz gibi ilçeler bazında bir ihalede ilçede üstlenici bir firma varsa ona ayrıcalık yapılmalı değilse son süreçte çoğu ihalede kamu zararı oluşmaktadır. 

Söz konusu T.C. KONYA 4. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ metni şu şekildedir;

Davacı, KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ile Davalı, YÜKSEL PROJE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞAAT NALBURİYE GIDA TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ arasında mahkememizde görülmekte olan Alacak (Kurum Zararı Nedeniyle) davası nedeniyle; 
 
Mahkemenizin 2023/1031 esas sayılı dosyasında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından davalı YÜKSEL PROJE MÜŞAVİRLİK MÜHENDİSLİK İNŞAAT NALBURİYE GIDA TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ aleyhine taraflar arasında Bozkır Otogar ve İtfaiye binaları yapım işine ait düzenlenen sözleşmenin feshinden kaynaklı olarak davacının uğradığı zararların fazlaya dair hakları saklı kalmak kaydı ile şimdilik 50.000,00 TL sine ilişkin açılan alacak davasında tüm aramalara rağmen adresi tespit edilemeyen davalıya dava dilekçesi ve tensip zaptı tebliğ edilememiş olup ilanen tebliğ yapılmasına karar verildiğinden.
 
Hukuk Muhakemeleri Kanununun 122. maddesi gereğince, iki hafta içerisinde HMK'nun 129. maddesinde belirtilen hususları karşılayacak şekilde davaya cevap vermeniz, cevap dilekçesinde delillerini bildirmeniz, hangi vakıanın, hangi delil ile ispatlanacağını açıkça belirtmeniz, elinizde mevcut delilleri dilekçenize eklemeniz, getirilmesi gerekenlerin bulunduğu adresi belirtmeniz ve getirilmesi gereken masrafları verilen sürede mahkeme veznesine yatırmanız gerektiği, yine 19/12/2024 günü saat 09:30 da yapılacak olan ön inceleme duruşmasının HMK 139.maddesinde belirtilen hazırları da yapmanız TEBLİĞ olunduğu hususu dava dilekçesi, tensip zaptı, ön inceleme tensip zaptı ve meşruhatlı davetiye yerine kain olmak üzere ilanen tebliğ olunur. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.